« Terug naar overzicht

WAAROM EEN SCOOTMOBIEL AANSCHAFFEN JE MEER VRIJHEID GEEFT

€ 550,- v/a prijs

Mobiliteit is vrijheid

Het looprek is sinds de introductie hét symbool geworden voor oude mensen die zich langzaam over de stoepen en paden voortbewegen. De jongere generaties moeten er toch een beetje om grinniken, alle oudjes die elkaar met een slakkengangetje opzoeken en als hang ouderen in het park samen komen. Toch hebben die looprekjes flink bijgedragen aan de mobiliteit van senioren, die eindelijk weer eens in de buitenlucht komen. Scootmobielen hebben het zelfde stigma over zich hangen, terwijl ook hier weer de gebruikers gewoon genieten van de vrijheid die een scooter mobiel aanschaffen biedt. Op welke manieren scootmobielen je meer vrijheid bieden, en wat moet je weten voor je een scootmobiel koopt lees je op deze pagina.

MOBILITEIT IS VRIJHEID

In de jaren zestig van de twintigste eeuw waren bromfietsen en lichte motorfietsen de ultieme vervoermiddelen voor een jonge generatie ‘boomers’. Mobiliteit stond voor vrijheid, de nozems bepaalde destijds met vetkuif het straatbeeld. Deze generatie is nu op de leeftijd aanbeland dat er toch wat begint te piepen en kraken in het lichaam. Een motorfiets rijden is verleden tijd, toch blijft die behoefte aan vrijheid van bewegen. De huidige generatie scootmobielen speelt mooi in op deze behoefte, de fabrikanten komen met allerlei hippe modellen waar je direct vrolijk van wordt. In plaats van een ronkende motor zit er nu een elektromotor ingebouwd die lekker vlot optrekt. De drie of vier wielen bieden meer stabiliteit, en je hoeft er ook nog eens geen apart rijbewijs voor te halen. Dit zijn de nieuwe nozems, de hangouderen die hun streken nog niet verloren hebben.

MEER BEWEGEN MET EEN SCOOTMOBIEL?

Op een elektrisch vervoermiddel zitten lijkt in de eerste instantie niet echt voordelig te zijn voor het lichaam van de eigenaar. Toch blijkt dit in de praktijk anders uit te pakken. Waar mensen zich voorheen opgesloten voelde en moeite hadden om langere afstanden te overbruggen, maken met name de senioren gebruik van scootmobielen als hulpmiddel om verder te komen dan op eigen kracht mogelijk zou zijn. Met andere woorden: ze lopen naar de schuur, stappen op en rijden naar hun bestemming. Boodschapjes doen behoort weer tot de mogelijkheden. Daar aangekomen stappen ze af en lopen ze weer een stukje in een winkel, terrasje of bij familieleden thuis.
Ook een biljartje leggen is weer mogelijk. Een scootmobiel aanschaffen is juist een manier om in beweging te komen, en verder te komen dan op eigen kracht mogelijk zou zijn.

WAAR KOOP JE EEN SCOOTMOBIEL?

Voor advies over scootmobielen kun je terecht bij de gespecialiseerde dealer bv. de Vrijheid Mobiliteit. Helaas zijn er niet zoveel dealers met verstand van zaken. Online kun je vaak beter terecht, daar is de keuze groter evenals de kennis die de uitbaters hebben van deze producten. Als je toch liever iemand spreekt, dan kun je doorgaans gewoon bellen, 06-54716016 er zijn ook webshops met een bezoekadres waar je (op afspraak) terecht kunt. www.deVrijheidMobiliteit.nl

8 TIPS BIJ EEN SCOOTMOBIEL AANSCHAFFEN

Met alle opties die leverbaar zijn kun je draad een beetje kwijt raken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling als je enkele duizenden euro’s moet betalen. Daarom hebben we hier acht aanschaf tips en advies voor scootmobiel op een rijtje gezet:

  1. Scootmobielen met elektrische aandrijving behoren tot de gehandicaptenvoertuigen, een rijbewijs is niet nodig.
  2. De minimumleeftijd ligt op 16 jaar, wanneer de maximale snelheid niet hoger ligt als 10 km/u is er geen minimumleeftijd van toepassing.
  3. Via WMO kun je wellicht in aanmerking komen voor een PGB. Zo kun je (een deel) van de scootmobiel financieren.
  4. Er zijn aanbieders die uitstel van betaling of andere opties beiden voor gespreide betaling. Zo hoef je niet eerst te sparen voordat je een scoot mobiel aanschaft.
  5. Om te rijden op de openbare weg is verlichting verplicht. De meeste modellen beschikken standaard al over verlichting.
  6. Controleer of de scootmobiel extra opties heeft zoals een stoel met rugleuning of duimbediening als je bijvoorbeeld gewrichtsproblemen hebt.
  7. In een huishouden met meerdere personen waarvan één persoon slecht ter been is, kun je samen mooie ritten maken terwijl de andere persoon op een elektrische fiets rijdt.
  8. Wil je lange afstanden rijden? Overweeg dan een accu met meer capaciteit te kopen. Dit kun je bij aanschaf al kiezen.

ER IS MEER KEUZE DAN JE DENKT

Let goed op, want naast het basismodel zijn er veel opties om een scootmobiel geheel naar wens te personaliseren. Wellicht heb je moeite met bukken, of de vingers zijn niet zo behendig meer. Voor iedere uitdaging is een geschikte oplossing te vinden. Laat je daarom goed voorlichten, of bekijk alle opties in de webshop. Overweeg ook uitgebreide garantie of een onderhoudscontract af te sluiten zodat je niet met panne langs de weg komt te staan. Kies dan voor vrijheid om te gaan en staan waar je wilt.

Wij wensen u alle gezondheid toe en verwelkomen u graag ééns in onze winkel in Maasdijk Maasambacht 2a-1 - Westland - Zuid Holland

Specificaties WAAROM EEN SCOOTMOBIEL AANSCHAFFEN JE MEER VRIJHEID GEEFT

Merk: Alle merken scootmobielen plm 100 ook brommobielen
Type: Alle modellen leverbaar
Prijs: € 550,- v/a prijs
Bouwjaar: Nieuw & Gebruikt
Brandstof: Elektrisch
Actieradius: 40 km
Garantie termijn: 3 maanden tot 3 jaar
Bezorging mogelijk in overleg

Interesse?

Door onze jaren lange ervaring kunnen wij u bijna altijd wel op weg helpen en onze producten zo aanbieden, dat u de meeste kans van slagen heeft met het juiste product.

Ons persoonlijk advies word door velen klanten erg gewaardeerd.

Alle producten nieuw & gebruikt worden met garantie verkocht.
Financiering, verzekeringen, 24/7 pech-hulp, inruil en bezorging doen wij ook.

Wij komen dus ook aan huis!

Voor onderhoud en service zit u bij ons betaalbaar goed.
Wij leveren accu's, banden en de meeste onderdelen.

Het is mooi om te zien als wij onderweg veel klanten met hun gekochte producten tegen komen en dan even een praatje kunnen maken van, hoe gaat het?
Hoe mooi is dat...Daar doen wij het voor!

Als je vragen hebt over ons of het product, neem dan gerust contact op via: T. 06-54716016 (Johan)

Alle bezichtigingen op telefonische afspraak. Bezichtiging & proefrit op zondags & ‘s-avonds mogelijk op afspraak

Bel ons voor een afspraak 06 - 54 716 016 Bel ons voor een
afspraak 06 - 54 716 016